Toimittaja: Kaisu Niska

Emmi tähtää jousella, Onni odottaa vuoroaan taempana.

PESSALOMPOLO – Pessalompolossa Jupon Erän ampumaurheilukeskuksessa vedettiin viime viikolla Suomen Metsästäjäliiton valtakunnallisiin koulutuksiin kuuluva nuorten METSO-leiri. Leirille osallistui tällä kertaa yksitoista 8–15-vuotiasta nuorta. Suurin osa heistä oli poikia, mutta mahtui kaksi tyttöäkin mukaan.

METSO-leirin koulutukseen kuuluu luonnollisesti ennen kaikkea metsästyskoulutus, eli metsästäjätutkintomahdollisuus ja metsästäjäkortin tenttiminen, mutta sen lisäksi myös aseet ja ammunta. Pessalompolon leirillä aseina ovat olleet haulikko, pienoiskivääri ja jousi.

Ensimmäisen kerran METSO-leiri on pidetty Jupon Erän majalla jo 1990-luvun puolivälissä. Näin ainakin seuran nykyinen puheenjohtaja sekä leirin varajohtajana toimiva Veikko Piuva arvelee.

– Väittäisin, että Raimo Yrjänheikki järjesti ensimmäisiä METSO-leirejä täällä ja vasta sen jälkeen koulutus pääsi valtakunnalliseksi Metsästäjäliiton koulutukseksi.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivuilta 8-9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?