Toimittaja: Minna Siilasvuo

”Pää, olkapää, peppu, polvet,varpaat, polvet, varpaat...”

PELLO – Pellon päiväkodissa suorastaan vilisee iloisia kasvoja. CD-soittimesta kuuluu Fröbelin Palikoitten tuttu Jumppalaulu ja viisivuotiaitten ryhmä on innolla mukana. ”Pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat, polvet, varpaat. Pää, olkapää, peppu, polvet, varpaat, polvet, varpaat. Silmät, korvat ja vatsaa taputan. Pää, olkapää...”

Pellon kunnassa alkaa 18.8. muskari, jonka kunta järjestää yhteistyössä Lapin musiikkiopiston kanssa. Muskari on tarkoitettu kaikille kunnan viisivuotiaille, eli 2015 syntyneille – myös niille, jotka ovat kotihoidossa.

– Vanhemmat ovat toivoneet säännöllistä muskaria, joka upotettaisiin hoitopäivän sisään, ja näin tehdään. Lapset ovat päivällä virkeitä, eikä illalla tarvitse enää lähteä erikseen minnekään, varhaiskasvatuksen esimies Kaisu Rautio toteaa.

Sivistysjohtaja Mari-Annika Hemmi kertoo, että Lapin musiikkiopisto on jo hankkinut Pellon muskaria varten uusia soittimia: ukulelen, nokkahuilun, triangeleja, ksylofonin, bassoksylofonin, käsikulkuset, sormisymbaalit, puushakerin ja kanteleita.

– Siellä on kuulemma hirveä vuori tavaraa!

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehden sivulta 2.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?