Toimittaja: Kaisu Niska

Pekka Lantto ja Markku Kangas vastaanottivat Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen SPR:n Lapin piirin toiminnanjohtaja Sirkka-Liisa Oinaalalta ja EI rasismille! -hankkeen hankekoordinaattori Janette Grönforsilta. Kuva: Katja Junnila.

YLITORNIO – Ylitornion kunta sai viime viikolla myönteistä julkisuutta, kun Suomen Punaisen Ristin Lapin piiri myönsi kunnalle Ennakkoluuloton edelläkävijä -tunnustuksen. Tunnustuksen kävivät Rovaniemellä vastaanottamassa kunnanvaltuutettu, kunnanhallituksen puheenjohtaja Markku Kangas ja Ainiovaaran koulun opettaja Pekka Lantto.

Tunnustus luovutettiin ylitorniolaisille kauppakeskus Revontulessa järjestetyssä rasisminvastaisen viikon päätöstapahtumassa. Tunnustuksen luovuttivat SPR:n Lapin piirin toiminnanjohtaja Sirkka-Liisa Oinaala ja EI rasismille! -hankkeen hankekoordinaattori Janette Grönfors.

Tunnustuksen myöntämisen perusteena oli tapa, miten Ylitorniolla vastaanotettiin ensimmäiset kiintiöpakolaiset viime syksynä. SPR:n Lapin piiristä kiitettiin sitä, miten kunnassa oli valmistauduttu huolellisesti ja hankittu tietoa ja osaamista etukäteen.

– Kunnan koko organisaatio on sitoutunut pakolaisten vastaanottoon ja kolmannen sektorin rooli pakolaisten kotouttamisessa on tunnistettu. Ylitornion kunta haluaa rakentaa ja edistää hyväksyvää ilmapiiriä kunnassa. Lähtökohtana on, että pakolaisten vastaanotto on kuntalaisten yhteinen asia, Sirkka-Liisa Oinaala totesi luovutustilaisuudessa.

Tunnustuksen vastaanottaneet Markku Kangas ja Pekka Lantto olivat tyytyväisiä siitä, että Ylitornion kunnalle myönnettiin tällainen tunnustus.

– Onpahan ainakin joku asia hoidettu Ylitorniolla hyvin, Markku Kangas totesi tilaisuuden jälkeen.

Kuntalaisten omien kokemusten mukaan pakolaisten vastaanotto on vahvistanut kuntalaisten yhteishenkeä. Tämä on tullut hyvin esille yhdessä pakolaisten kanssa järjestettyjen ravintolapäivien aikana, sillä päivät ovat keränneet ennennäkemättömän suuren suosion. Yhdessä järjestettyjä ravintolapäiviä on myös tarkoitus jatkaa.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?