Toimittaja: Minna Siilasvuo

RITAVALKEA – Viime perjantaina Pellon kunta järjesti Ritavalkealla liikuntapäivän, jonka aikana halukkailla oli tilaisuus kokeilla ilmaiseksi monenlaisia liikuntavälineitä niin maalla kuin Valkeajärven vedessä.

Lapset pääsivät kokeilemaan vesileikkejä Wibit-temppuradalla, mutta tarjolla oli myös paljon aikuisempaankin makuun sopivia vesiliikuntavälineitä. Kajakeilla ja sup-laudoilla riitti vientiä aamusta iltaan – ja saattoipa joku pulahtaa uimaan ilman mitään erityisiä välineitäkin.

– Kaikki vuokraamon välineet olivat tosi suosittuja, ja lapset olivat erityisen innoissaan Wibit-temppuradasta, rannassa lautailu- ja melontavuoroja jakanut liikunnanohjaaja Johannes Hiltunen kertoi.

Läskipyörällä maastoon

Kuivalla maalla operoinut työpajaohjaaja Kari Mäki huolehti sähköavusteisten läskipyörien kokeiluvuoroista, ja kokeilijoita riitti!

– Moni kävi kokeilemassa sähköavusteista läskipyörää, vaikka suunnitteli tavallisen läskipyörän hankkimista. Sähköavusteinen pyörä mahdollistaa kuitenkin myös vaativilla reiteillä liikkumisen.

Nuorten työpajalla on Pellossa parhaillaan käynnissä kaksi hanketta, jotka liittyvät ainakin hipaisemalla liikuntapäivään. Liikutaan luonnossa -hankkeella on muun muassa hankittu työpajan vuokraamoon erilaisia välineitä sup-laudoista läskipyöriin.

Toukokuussa käynnistyneessä Pyöräile Pellossa -hankkeessa tähdätään erityisesti pyöräilyreitistöjen luomiseen ja parantamiseen.

– Saimme keväällä ELY-keskukselta rahaa, jonka turvin kartoitetaan olemassa olevia reittejä ja tehdään alustava kustannusarvio reittitoimituksista. Ajatuksena on tehdä esimerkiksi yhdistäviä pyöräilyreittejä metsäautoteiden välille.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?