Toimittaja: Minna Siilasvuo

Lumipörrö uskaltautui mäenlaskuun, vaikka pikkuisen pelottikin.

RITAVAARA – On jälleen se aika vuodesta, jolloin Lumipörrö herää talviuniltaan kevääseen, ja kömpii ilahduttamaan lapsia ja lapsenmielisiä Ritavaaran laskettelukeskuksessa. Tälläkin kertaa Lumipörrö sai seurakseen Valkeajärven jäälle liudan lapsia kokeilemaan leikkimielisiä kilpailuja, mäenlaskua ja poroajelua.

– Tämä lastentapahtuma on kauden päätöshommia. Pääsiäinen lasketellaan vielä, mutta sitten katsotaan, onko ihmisillä kiinnostusta lasketteluun ja kannattaako rinteitä pitää auki. Kelithän kyllä vain paranevat tästä. Rinteet ovat loistokunnossa ja aurinko alkaa lämmittää. Rinteen toiminta on niin joustavaa, että pystymme pyörittämään sitä vaikka erikseen jollekin ryhmälle, työpajaohjaaja Kari Mäki totesi.

Laskettelurinteen kausikortteja on myyty tänä talvena varsin hyvin, mutta paikallisten kiinnostus lasketteluun näyttää hiipuvan. Välinevuokraamoon on jouduttu viime aikoina hankkimaan lisää murtomaasuksia ja -monoja. Myös lumikenkäilyharrastus on lisääntynyt.

Talvesta kesään

Ritavaaran talvi on jo useimmille tuttu, mutta muitakin vuodenaikoja on olemassa.

– Meillä on paljon suunnitelmia myös kesäksi. Vuokrattavaksi on tarkoitus hankkia muun muassa läskipyöriä ja sup-lautoja. Jos luvat ja rahoitus saadaan kuntoon, järvelle rakennetaan myös wakeboard-rata Kari Mäki kertoi.

Laiturin rakentaminen Valkeajärveen kasvatti alueen kävijämääriä. Nyt on suunnitteilla myös pukeutumistila ja pieni sauna, sillä ensi talvena rantaan ollaan järjestämässä avantouintimahdollisuutta.

– Tulevaisuudessa tänne on tarkoitus rakentaa myös Lumipörrön maa -liikuntapolku. Rantalentiskenttä saadaan rakennetuksi ehkä jo ensi kesänä.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?