Toimittaja: Idalotta Nousiainen

PELLO – Torstaipäivän vetouistelumaratonin kalastajat saapuvat satamaan tyytyväisinä. Saalis on pieni, mutta aurinko on hellinyt kalastajia senkin edestä. Päivän lämpötila on 23 celsiusasteen kieppeillä.

Miekojärven vetouistelumaraton alkoi näyttävällä paraatilla keskiviikkona. Paikalle oli kerääntynyt noin 40 henkilöä katsomaan pelastusvene Tiirapaasin ajelua.

Maratonuistelutapahtuma aloitettiin Suomen 100-vuotisjuhlavuonna ja silloin sen kesto oli 100 tuntia. Tapahtuma pääsi osaksi virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Tapahtumasta tehtiin perinne ja nyt sen kesto on venynyt 103 tuntiin. Tänä vuonna juhlitaan myös veneseuran 30-vuotista taivalta, jota juhlistettiin maratonuistelun aikana.

Venekuntien vaihto oli aamukahdeksalta, kolmelta ja iltakymmeneltä. Maratonin aikana pyydystetyt kalat myytiin tuoreen kalan markkinoilla Sirkkakosken kalasatamassa, ja kaloista sekä kahvilatoiminnasta saadut tulot menevät Tiirapaasin ylläpito- ja korjauskustannuksiin.

Mukana vetouistelussa oli niin ammattikalastajia kuin urheilukalastajiakin. Ammattikalastajan tunnistaa kuulemma vain välineistä. 

Sunnuntaina kisattiin puolestaan ongella saaduista senteistä. Kaikki osallistujan saadut kalat laitettiin yhteen jonoon, ja voittaja oli se, jonka kalajono oli kaikista pisin. Tässä pisimmän korren, tai siis jonon, vei Jukka Urpalainen Kaulinrannasta. Kaloista kertyi hänelle yhteensä 268 senttiä.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 12.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?