Toimittaja: Kaisu Niska

MELTOSJÄRVI – Liekö puheenaihe kuumentanut vaiko osanottajien lämminsydämisyys ollut syynä siihen, että Kirja kylässä -tapahtumassa huoneen lämpötila nousi helteisiin lukemiin. Lämmöstä huolimatta Metsä meidän jälkeemme -kirjallaan Tieto-Finlandian saanut toimittaja Pekka Juntti ja häntä haastatellut radiotoimittaja, tietokirjailija Tapani Niemi naulitsivat kuulijat paikoilleen, ja tilaisuuden loppuessa vaikutti siltä, että aiheesta olisi riittänyt keskusteltavaa vieläkin.

Ennen tilaisuuden alkua vieraat otettiin vastaan Teetuvan edessä pihalla, jossa oli kahvitarjoilu sekä lehtiä ja kirjoja myytävänä. Vastaanotossa muistettiin hyvin koronan olemassaolo ja tulijoita tervehdittiin japanilaiseen tyyliin yhteenliitetyin kämmenin ja kumarruksin tai etähalauksin.

Pihamaalle olivat pöytänsä pystyttäneet myös lappilaisen kulttuurilehti Jänkän päätoimittaja Paula Alajärvi ja toimituskuntaan kuuluva tytär Hertta Alajärvi, jotka esittelivät lehteään sekä vanhojen numeroiden että uusimman Jänkä-lehden kautta.

– Tämän lehden tekeminen on sitä kulttuurityötä, mistä ei saada palkkaa. Haluamme tehdä tätä lehteä ihan vain omasta kiinnostuksestamme, Paula Alajärvi sanoi.

”Kirja kylässä” on Annikki Kariniemi -kirjallisuusseuran järjestämä tilaisuus, joka järjestettiin nyt jo 14. kertaa. Seuran puheenjohtaja Marja Tuominen toivotti vieraat tervetulleiksi ja kertoi, että tapahtuma aloittaa Annikki Kariniemi -viikon, joka huipentuu ensi sunnuntaina Aavasaksalla vietettävään Hattujuhlaan.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?