Toimittaja: Kari Kaulanen

PELLO I SVERIGE – Britta ja Allan Lehdon stipendirahasto ja Alla Nova -säätiö jakoivat lauantaina 8.7. stipendeinä 235 000 kruunua eli noin 22 800 euroa.

Stipendien tarkoituksena on edistää elinkeinosektorin innovaatioita sekä tukea vapaita taiteilijoita ja urheilijoita, joilla on joku yhteys Tornionlaaksoon.

Tilaisuus järjestettiin Alvgårdenin terassilla, joskin osallistujamäärää oli koronan vuoksi rajoitettu. Stipendit jakoi emerituspiispa Hans Stiglund.

Saajat edustivat kulttuuria, urheilua sekä niin sanottua kolmatta sektoria eli yleishyödyllisiä yhdistyksiä. Suurimman potin, 60 000 kruunua (noin 5825 euroa) sai Korpilombolon kyläyhdistys kylänsä kehittämiseen.

WAO eli Vilho Akseli Ollikaisen musiikkia kokoava ja esittävä kokoonpano sai 50 000 kruunua (noin 4850 euroa). Suunnitteilla on myös Ollikaisesta kertova teatteriesitys. Stipendin vastaanottaneet Jan Johansson ja Susanne Rantatalo ilahduttivat myös tilaisuuden osanottajia Ollikaisen musiikilla.

Tukea myös Suomeen

Allan Lehto on aina toiminut kuin rajaa ei olisikaan. Myös nyt, kun rajaliikennettä valvotaan, rahaliikenne sujuu. 

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?