Toimittaja: Kari Kaulanen

TURTOLA – Lauantai-illan sää ei olisi voinut olla parempi: aurinkoa, sopivasti tuulta ja mikä parasta, ei juurikaan sääskiä. Siinä puitteet tapahtumalle, jonka ohjelmassa oli runoja, musiikkia ja porinaa taiteen olemuksesta.

Nopealla aikataululla pystyyn pantu tilaisuus ei ollut mukana Pellon kulttuuriviikon alkuperäisessä ohjelmassa, mutta se sopi siihen paremmin kuin hyvin. Järjestelyistä vastasivat Pörröporo ja Kaarlo Eero, jonka omistamalla alueella, Tornionjoen törmällä, noin 20-päinen yleisö sai tilaisuudesta nauttia.

Leinoa, Enbuskea ja Katri O:ta

Suvi-illan musiikki- ja taiteilijakohtaamiseksi nimetyn tilaisuuden ohjelman avasi Kaarlo Eero. Hän toivotti yleisön tervetulleeksi lausumalla otteita Eino Leinon runosta Hymyilevä Apollo. Katri O:n loop-pedaalilla loihtima tausta täydensi esitystä.

Eila Enbuske puolestaan hauskuutti yleisöä omilla, meän murtheela kirjoitetuilla runoillaan.

Illan musiikkiannista vastasi Katri O esittämällä omia laulujaan. Samalla yleisö sai näytteen siitä, mihin kaikkeen loop-pedaali antaa mahdollisuudet, kun sitä osaa käyttää.

Taiteen olemuksesta

Illan juontajaksi oli kutsuttu sujuvasuinen Timo Kunnari, joka jutteli taitelija Reijo Purasen kanssa muun muassa siitä, mikä on taidetta ja mikä ei.

Sen syvällisemmin keskusteluun menemättä voinee tiivistää, että taidetta ovat kaikki teokset, jotka herättävät tunteita.

Myös Timo Kunnari palasi illan päätteeksi Eino Leinoon lausumalla Hymyilevän Apollon ehkä tunnetuimmat säkeet.

Kaarlo Eeron kiitettyä yleisöä väki siirtyi vielä nauttimaan iltakahvit ja juttelemaan kokemastaan ja muustakin.

Hieno ilta upealla paikalla.

Kari Kaulanen

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?