Toimittaja: Kaisu Niska

YLITORNIO – Ylitorniolaiset hieraisivat kesän alkaessa silmiään huomatessaan, että vanhaa Nordean taloa on alettu remontoida uuteen uskoon. Talo on todellakin saamassa uuden elämän, uuden käyttötarkoituksen ja – asukkaita. 

Talon omistaa Levin Varvikko Oy, jonka osakkaina ovat Antti Yrjänheikki ja Juha Alapuranen.

Taloa remppaava Antti Yrjänheikki kertoo, että talo oli tyhjänä ja ilman käyttöä useamman vuoden ajan, mutta siitä oli kuitenkin kuluja, koska peruslämpö oli pidettävä. Hän alkoi miettiä, mitä siitä voisi saada aikaan, sekä sitä, mille Ylitornion kirkonkylällä on tarvetta.

Näin syntyi ajatus rempata Nordean talosta asuinrakennus, ja tarjota asuntoja vuokralle.

– Tähän tulee kuusi huoneistoa. Pääsääntöisesti huoneistossa on yksi makuuhuone ja tupakeittiö sekä kylpyhuone-wc. Saunaa ei huoneistoihin tule, mutta sellainen on alakerrassa ja se on kaikille asukkaille vapaasti käytettävissä. 

– Kaikki tehdään siten, että pystyy rollaattorin kanssakin hyvin kulkemaan. Ovet ovat isoja, samoin vessat siten, että rollaattorin kanssa mahtuu hyvin, Yrjänheikki kertoo.

Asunnot ovat kooltaan noin 40-60 neliöisiä.

Vaikka Yrjänheikki on ottanut asuntoja tehdessään huomioon rollaattoria käyttävät asukkaat, talosta ei kuitenkaan ole tulossa varsinainen vanhustentalo, vaan normaali omatoimiasuntoja sisältävä vuokratalo.

Lue koko juttu Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?