Toimittaja: KG Aasa

PELLO – Britta ja Allan Lehdon stipendirahaston ja AllaNova-säätiön arvioidaan tukeneen vuosien varrella kulttuuria, liiketoimintaa ja urheilua Ruotsin ja Suomen Tornionlaaksossa vähintään 20 miljoonalla Ruotsin kruunulla. Tänä vuonna säätiöt jakavat stipendeinä yhteensä 235 000 kruunua.

– Stipendin saajien nimeäminen ei ole ollut helppoa, mutta mielestäni olemme onnistuneet melko hyvin, Allan Lehto sanoo.

Säätiöt perustettiin pariskunnan 50-vuotisjuhlan yhteydessä.

Allan Lehto, joka omisti Norrfrysin ja Polarican Haaparannassa, ja hänen vaimonsa Britta, joka piti ICA-kauppaa Pellossa, ovat tunnettuja ja arvostettuja lahjoittajia ja sponsoreita Tornionlaaksossa.

Stipendihakemuksia voivat tehdä tornionlaaksolaiset tai ihmiset, joilla on jokin yhteys Tornionlaaksoon. Stipendejä jaetaan kerran vuodessa, usein jonkin juhlan tai muun yleisötapahtuman yhteydessä.

Tänä vuonna koronapandemia esti tapahtuman, joka oli tarkoitus järjestää Pello IF:n 70-vuotisjuhlan yhteydessä.

– Meillä on 18. heinäkuuta pieni seremonia Pellon Älvgårdenissa, jossa rajoitamme osallistujamäärää. Jotkut stipendin saajista ovat siellä, ja he voivat edustaa kaikkia muita, Allan Lehto toteaa.

Vuoden stipendiaatit

Tämän vuoden stipendiaatit ovat Korpilombolo – kylä sydämessämme, 60 000 kruunua; Lyydia Rainio, ampumahiihto, Suomen Pello, 10 000 kruunua; Rovakka-festivaali, 5000 kruunua; Olivia Bojag, Haaparannan yleisurheilu, 15 000 kruunua; Pellon historia, Irene Hämälä, Pello, 10 000 kruunua; Evelina Niemi, hiihto, 10 000 kruunua; Anne Angeria, Haparanda, teatteriesitys ”Lassinantti”, 15 000 kruunua; Tommy Eriksson, Haaparanta, käsikirjoitus, 5000 kruunua; Christina Aasa Bygdell, Luulaja, musiikkialbumi, 15 000 kruunua; Vasikkavuoma, Erkheikki, kaksi latoa, 20 000 kruunua; Pajala Hockey U 15, 15 000 kruunua; WAO, Jan Johansson, musiikkiprojekti Ollikainen, 50 000 kruunua ja Linnea Huhta, Pajala, lastenkirjat, 5000 kruunua.

Säätiöön ja säätiön hallitukseen kuuluvat puheenjohtaja Allan Lehto, sihteeri Marita Mattsson Barsk, Eivor Olofsson, Peter Juntti, KG Aasa, Tommy Innala ja Sebastian Nyaiesh.

KG Aasa

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?