Toimittaja: Minna Siilasvuo

AAVASAKSA – Koronaa tai ei – Aavasaksalla juhlittiin juhannusta perinteisin menoin. Ylitornion Matkailuyhdistys ry:n, Ylitornion seuraukunnan ja Aavasaksan Paviljongin järjestämässä tilaisuudessa oli juhannuskokkoa ja haitarinsoittoa lukuun ottamatta kaikkea, mitä juhannuksenviettoon tarvitaan.

Juhla alkoi kello kuusi Pekka Linnalan ja Ahti Massan suorittamalla lipunnostolla. Aurinko paistoi ja leppeä tuuli leyhytteli siniristilippua, jonka nousua säesti luutnantti Teuvo Ojan kuulaasti soiva klarinetti. Lippulauluun yhtyi koko yleisö.

Lippupuheen piti pitkäaikainen kunnanvaltuutettu ja kunnanhallituksen puheenjohtaja Marketta Yrjänheikki, joka muisteli puheessaan muun muassa Suomen lipun historiaa ja sen merkitystä suomalaisille.

Lipun merkitys on ollut suuri siitä pitäen, kun eduskunta hyväksyi sen Suomen valtionlipuksi 28. toukokuuta vuonna 1918, ja senaatti vahvisti päätöksen seuraavana päivänä.

– Siniristilipulla tunnemme itsemme Suomen kansalaisiksi ja suomalaisiksi. Lipulla juhlistamme kaikki yleiset, niin suuret kuin pienetkin tapahtumat, kilpailut sekä perhejuhlat.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 11.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?