Toimittaja: Idalotta Nousiainen

Ravintolat suljettiin koronan vuoksi keväällä. Ravintolat saivat luvan aukaista asiakaspaikat 1.6. Kaikki Ylitornion ja Pellon ruokailupaikat ovat aukaisseet lähes normaalein aukioloajoin, muta joka paikassa ei ole mahdollista syödä paikan päällä. Kuvassa kesäkahvila Café Niuro Yitorniolla. 

TORNIONLAAKSO – Koronarajoitusten hellitettyä ravintolat ovat taas auenneet. Keväällä asiakkaat kaikkosivat ja monen yrittäjän toimintaan on aiheuttanut suuren loven etenkin ulkomaalaisten asiakkaiden poissaolo. 

Pitkästä keväästä selvittiin luovilla ratkaisuilla ja sinnikkyydellä, joten Tornionlaaksossa saadaan edelleen nauttia runsaasta ravintolatarjonnasta. Keväällä Suomessa jaettiin myös yritystukia, jotta toiminnan jatkaminen on mahdollista.

Useimmiten tuki on myönnetty palkkojen maksamiseen ja yritystoiminnan kehittämiseen. Tukia myönnettäessä on huomioitu viruksen leviäminen. Perusteena voi olla esimerkiksi toiminnan kehittäminen niin, että ihmiskontaktit vähenevät, jos ne eivät ole toiminnan kannalta pakollisia. On myös ollut mahdollista hakea hyvitystä toiminnan rajoituksista aiheutuneista tappioista.

Yksinyrittäjien tuen on myöntänyt kunta, yhdestä viiteen henkeä työllistävän yrityksen tuen on myöntänyt ELY-keskus ja suurimpien yritysten tuen on myöntänyt Business Finland.

Tähän mennessä haettavina olleita tukia on Tornionlaaksossa haettu ja kaikille hakeneille on myönnetty tukea.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 10.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?