Toimittaja: Minna Siilasvuo

Hanna-Maria Koivumaa, Sirpa Pieskä ja Marianne Ylitalo leikittivät Tenavatuvan ja päiväkodin lapsia Pyrevä-puiston kesämuskarissa.

PELLO – Pellon seurakunta järjestää neljä kertaa vuodessa niin sanotun Lukkarin muskarin Tenavatuvalla vieraileville lapsille. Nyt kun Tenavatupa on siirtynyt koronauhan takia ulkotiloihin eli Pyrevä-puistoon, muskarikin vietiin sinne.

– Ehdimme viime keväänä juuri ennen koronaa järjestää muskarin Kielaksessa ja se osoittautui tosi innostavaksi. Päätimme silloin, että kesämuskari järjestetään samalla periaatteella, mutta se ei nyt toteutunut koronan takia, Pellon seurakunnan kanttori Hanna-Maria Koivumaa kertoo.

Kevätmuskari oli suunniteltu lapsille, mutta yllättäen Kielaksen asukkaatkin lähtivät mukaan leikkeihin ja liikkeisiin.

– Hoitajatkin tulivat katsomaan kun asukkaat innostuivat muskarista. Otin ihan varta vasten sellaisia käsillä tehtäviä liikkeitä, joita saattoi tehdä istuallaan. He tykkäsivät kovasti ja lapset tykkäsivät tietysti myös.

Myös Tenavatuvan äidit innostuivat Kielaksessa järjestetystä muskarista, ja ehdottivat, että niitä voisi jatkaa tulevaisuudessa Elämänkaarimuskarin nimellä. Kun korona talttuu, sukupolvet kohtaavat taas Elämänkaarimuskarissa.

Lukkarin muskari vierailee vuoden mittaan myös päiväkodilla ja Turtolan ryhmiksessä. Muskarin ohjelmisto perustuu lastenlauluihin, joihin voivat osallistua kaikki lapset kirkkokunnasta riippumatta.

– On tärkeää, että jokainen lapsi voi osallistua ja jokaista lasta rohkaistaan laulamaan ja musisoimaan. Kerran vuodessa muskarilaiset kutsutaan kirkolle kevätmuskariin, jossa ohjelmassa on myös hengellisiä lastenlauluja.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?