Toimittaja: Idalotta Nousiainen

Juhani Aavakare on tuonut vaimonsa Eila Aavakareen häämatkalle Tornionlaaksoon vuonna 2012. Siitä lähtien he ovat käyneet täällä kesävieraina joka vuosi.

TORNIONLAAKSO – Kuten joka kesä, tänäkin vuonna Lappi täyttyy matkailijoista. Juhani ja Eila Aavakare ovat tulleet Tornionlaaksoon viettämään kesäpäiviä aina vuodesta 2012 lähtien. Juhanilla on tuttuja Tornionlaaksossa jo ennestään ja Eila on tutustunut ihmisiin täällä käydessään. Nyt heillä on jo paljon ystäviä ja tuttuja väylän varressa.

Ystävillä läheltä ja kaukaa oli huoli, kun maaliskuun lopussa Juhani sai korkean kuumeen, joka sahasi ylös alas yli viikon. Juuri Suomessa leviämään alkanutta koronavirusta ei silloin epäilty, koska väsymyksen lisäksi muita oireita ei ollut. Huhtikuun alussa koronatestejä ei ollut Suomessa vielä tarpeeksi, eikä testiä tehty.

Juhani käännytettiin kaksi kertaa sairaalasta kotiin, ja kolmannella kerralla mentiinkin suoraan teho-osastolle. Sekä tulehdus- että happiarvot olivat hälyttävät. Juhani nukutettiin ja pelättiin, että siitä tulee viimeinen uni.

Myös Eila sai tartunnan ja hengitysoireitakin tuli.

– Olin silloin yksin kotona, kun Juhani oli teho-osastolla. Soitin hätänumeroon, mutta ambulanssia ei lähetetty. Olin kuulemma liian hyvässä kunnossa. Lopulta ystäväni soitti ambulanssin minulle. Kun ambulanssi tuli, minäkin lähdin sen kyydissä sairaalaan.

Eila oli sairaalassa viikon. Juhani oli sairaalassa yli kuukauden, josta teho-osastolla yli kaksi viikkoa ja koomassa reilun viikon.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivu 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?