Toimittaja: Minna Siilasvuo

Juoksengissa avattiin kylä sekä etänä että elävänä. Peräkonttikirppiksellä oli myyjiä ja asiakkaita naapurikuntaa myöten. Kuva: Anne Syväniemi-Kuitunen.

TORNIONLAAKSO – Viime lauantaina järjestettyä valtakunnallista Avoimet kylät -tapahtumaa vietettiin tänä vuonna normaalista poiketen pääosin verkossa. Mukaan mahtui kuitenkin myös rohkeita vastarannankiiskiä, kuten juoksenkilainen Napapiirin kyläyhdistys ry.

Juoksenkilaiset avasivat kylänsä peräkonttikirppikselle, joka järjestettiin Pörröporon pihamaalla. Myyjiä tuli aarteineen Pellon lisäksi myös Ylitornion alueelta, eikä asiakkaidenkaan suhteen noudatettu minkäänlaista syrjintää.

– Sää oli tosi lämmin ja kaikin puolin suotuisa tällaiselle tapahtumalle. Asiakkaita kävi Pellon ja Ylitornion eri kylistä, ja välillä paikalla piipahti myös joku satunnainen ohikulkija kauempaakin, kyläyhdistyksen puheenjohtaja Anne Syväniemi-Kuitunen totesi.

Live-tapahtuman järjestäminen ei tietenkään tarkoita, etteikö Juoksenkiin voisi tutustua myös etänä. Juoksenki nimittäin osallistuu Kyläralliin, jota voi pelata älypuhelimella tai tabletilla 27.6. puoleen päivään saakka. Lisätietoja löytyy osoitteesta lappilaisetkylät.fi.

Lankojärvi-Matinlompolon kylävideoon voi tutustua osoitteessa lankojarvi.com. Etelä-Portimojärven, Kuivakankaan ja Turtolan videot löytyvät kylien Facebook-sivuilta.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?