Toimittaja: Minna Siilasvuo

TORNIONLAAKSO – Viime viikolla julkaistu kuntabarometri on Tornionlaakson seutukunnan osalta mairittelevaa luettavaa. Seutukunnan saama tulos elinkeinopolitiikan keskiarvosanoissa päihittää Lapin ja koko maan keskiarvon mennen tullen. Ylitornio on ykkönen ja Pello kirkkaalla hopeasijalla.

Kuntien yritysneuvonta on järjestetty hieman toisistaan poikkeavalla tavalla. Ylitorniolla yritysneuvonta on kunnan käsissä, Pellossa taas neuvonnasta vastaa yhtiö, jonka osakkaana on kunnan lisäksi myös Pellon Yrittäjät ry. Yritysneuvonnan toimintamenetelmät ovat kuitenkin pitkälti samat.

– Yksi suurimmista onnistumisen syistä on varmasti jatkuva vuoropuhelu yrittäjäjärjestöjen kanssa. Myös matalan kynnyksen neuvontapalvelujen tarjoamisella on suuri merkitys, Ylitornion yritysneuvoja Toni Kraatari arvioi.

Kunta on lisännyt toimissaan läpinäkyvyyttä muun muassa pienhankintoihin liittyen.

– Ylitorniolla on otettu käyttöön uusia järjestelmiä ja koulutettu niiden käyttöön sekä viranhaltijoita että yrittäjiä, ja koulutusta on tulossa tänä vuonna varmasti vielä lisää. Myös uusia viestintäkanavia on otettu käyttöön. Yrittäjiä kuunnellaan ja heidän toiveitaan huomioidaan.

Lue lisää Meän Tornionlaakson näköislehdestä sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?