Toimittaja: Vuokko Lahti

Keinussa Eevi Kantomaa, vierellään Vilma Alaviippola, Helvi Juvani, Meea Katisko ja Aava-Isella Mäkikyrö. Taustalla Lions Club Ylitornion rahastonhoitaja Tuula Vanhapiha, sihteeri Maarit Kronqvist ja presidentti Annikka Tuohino sekä päiväkodin Annika Hyrkäs ja Riikka Korpi.

YLITORNIO – Isot eivät ole päiväkodin tarvikemäärärahat. 1500 eurolla täytyy hankkia vuosittain lasten käyttöön niin kuluvat askartelutarvikkeet kuin pysyvämmätkin hankinnat. Tästä syystä päiväkodin johtaja Riikka Korpi otti yhteyttä paikalliseen Lions Clubiin, voisiko sieltä saada avustusta joidenkin hankintojen tekoon.

Tuhannen euron avustus liikeni ja nyt siitä saadaan päiväkodilla riemuita.

– Tässä voi näin keinuttaa. Ollaan kuin pallossa. Tätä voi myös näin pyörittää, esittelevät nelivuotiaat Eevi Kantomaa ja Aava-Isella Mäkikyrö avustuksella hankittua koala-keinua.

Uusi lattialla keinuva leikkiväline on lasten suosikki. Sen lisäksi yhteisiä pihahetkiä varten hankittiin siirrettävä retkigrilli, sählypeliin varusteet maaleineen, mailoineen ja palloineen sekä muitakin palloja eri peleihin.

Lisäksi saatiin hankittua aistilevyjä sekä esteitä salileikkeihin ja miksei ulkonakin käytettäviksi.

Päiväkodin työntekijöistä Annika Hyrkäs ja Taina Alanko etsivät hankittavat tarvikkeet erilaisista kuvastoista ja päätyivät valitsemaan juuri nämä. Monella lapsella on nykyään aistiyliherkkyyksiä ja he hyötyvät aisteja kehittävistä toimintavälineistä. Toisaalta nyt hankitut tarvikkeet tuottavat iloa myös muille.

 – Lasten tarvikkeet kuluvat nopeasti ja tämmöisiä meillä ei ole edes aiemmin ollut, Annika Hyrkäs sanoo.

Joitakin tarvikkeita ulkoleikkeihin on saatu lainaan alakoululta ja joitakin on vapaa-aikatoimi lahjoittanut, mutta kaikenlaiselle tekemiselle on tarvetta aina.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 7.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?