Toimittaja: Kaisu Niska

Rauha Turunen on sekä perustajajäsen että nykyinen, vuodesta 2004 lähtien toiminut puheenjohtaja. Uutta energiaa kylätoimintaan tuo Markus Luiro.

ETELÄ-PORTIMOJÄRVI – Kylätalolla juhlittiin 40-vuotista Etelä-Portimon kyläyhdistystä viime viikonloppuna noin 50 hengen voimin. Juhlan päätteeksi kukitettiin paikalla olevat yhdistyksen perustajat sekä nykyiset ahkerat talkoolaiset.

Myös Ylitornion kunnanjohtaja Maija Pihlajamäki esittäytyi kyläläisille ja kertoi olevansa itsekin lähtöisin pienestä Lehtimäen maaseutukunnasta.

– Kylät ovat kuntien rikkaus. Niin kauan kuin kylissä on toimintaa ja asukkaita, niin kauan kuntakin pysyy elävänä. Minulle oli lämmin ja iso yllätys, että teitä on näin paljon täällä paikalla.

Pihlajamäki oli tutustunut etukäteen kylän toimintaan ja tapahtumiin netistä tutkimalla ja todennut, että kylällä tapahtuu paljonkin kaikenlaista.

– Toivoisin, että maaseudusta viestittäisiin enemmän myös positiivista kuvaa, että maalla ja kylillä on hyvä asua. Siellä eletään hyvää elämää ja tapahtuu monenlaisia asioita, Pihlajamäki totesi.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 6.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?