Toimittaja: Kaisu Niska

Mäen perheen nuorimmaiset, Isla ja Paavo, isänsä Petrin seurana.

PELLO – Pellolainen Petri Mäki on Pellon Serviisillä työskentelevä alle viisikymppinen seitsemän lapsen isä ja viiden – piakkoin kuuden – lapsenlapsen pappa. Esikoinen, Ida, syntyi uuden vuoden vauvana 1994. Petri oli silloin parikymppinen, armeijakin vielä edessä.

– Kyllähän se vähän pelotti, isäksi tulo, mutta äkkiä siihen oppi ja tottui. Armeija sotki, sinne lähin maaliskuussa, ja se oli tietenki haastavaa aikaa erityisesti Milalle, joka jäi yksin vauvan kanssa. Mutta hänen vanhempansa asuit lähellä ja ystävätkin olit tukena hyvin, Petri muistelee.

Toinen tytär, Salla, syntyi heti seuraavana vuonna ja kolmas lapsi, Tuomas, vuonna 1998. Sitten syntyi Kalle vuonna 2003, Silja 2007, Isla 2010 ja nuorimmainen, Paavo, vuonna 2012.

Armeijasta päästyään Petri teki vähän aikaa tarjoilijan hommia Pellonhovissa, mutta myöhäiseen iltaan ja yöhön sijoittuvana se ei tuntunut pienen lapsen isälle sopivalta työltä. Petri päätti vaihtaa alaa ja opiskella oppisopimuksella kiinteistönhoitajaksi.

– Siinäkin se ikävän aika sitten jatkui, kun koulutuksen lähiopetus oli Mikkelissä ja Salla oli silloin jo syntynyt. Saatoin ajaa Pelloon Milan ja lasten luo ihan vain viikonlopuksi.

Omana harrastuksena Petrillä on jo vuodesta 1993 lähtien ollut VPK-toiminta. Koko perheen yhteisiin juttuihin kuuluu karavaanarius; asuntovaunun Petri hankki, kun korona pisti stopin muulle matkustamiselle.

– Ja muutoin vapaa-ajalla tykkään tehdä ruokaa ja kutsua lähellä asuvat lapsetkin perheineen syömään, Petri kertoo tuumaten, että heidän perheessä ollaan aika perhekeskeisiä.

Lue lisää isistä Meän Tornionlaakson sivuilta 8 ja 9.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?