Toimittaja: Eija Koivumaa

Ylitornion palveluohjaaja Juha Keski-Antila ja palveluohjaajan oppisopimusopiskelija Janita Kreivi kävivät esittäytymässä. – Meihin saa olla yhteydessä matalalla kynnyksellä.

YLITORNIO – Valtakunnallinen muistiviikon tapahtuma Ylitorniolla sai ihmisiä liikkeelle. Seurakunnan Miitissä sai tietoa muistiin liittyvistä asioista torstain tapahtumassa. Tietoa olivat jakamassa muistiliiton, yhdistyksen ja kerhon lisäksi Ylitornion Kuulo ry, Ylitornion Näkövammaiset ja Ylitornion Apteekki.

Proviissori Mikko Hiltunen kertoo, että vuosittain diagnosoidaan 14 500 muistisairautta. Joka kolmas yli 65-vuotiaista kertoo kärsivänsä oireista. Hoidon onnistumisen kannalta on tärkeää, että hoitoa aloittava lääkäri on perehtynyt muistisairauden diagnosointiin, hoitoon ja tässä sairaudessa käytettäviin lääkevalmisteisiin. Apteekin rooli on olla tukemassa ja kertomassa lääkkeisiin liittyvistä asioista. Itsehoitovalmisteina apteekissa myydään esimerkiksi B12-vitamiinia ja ravintovalmistetta.

Yleisön joukosta esitettiin vakavan oloinen toteamus, että jos avaimet löytyvät jääkaapista niin pitäisikö herätä muistiongelmiin.

– Ei tarvitse olla vielä huolissaan, jos avaimet jäävät yhden kerran jääkaappiin, Hiltunen naurahtaa lohduttavasti.

lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 11.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?