Toimittaja: Johanna Muotkavaara

Petrin Juvanin omistaman vanhan talon kakluunit ovat ehjät, ja ne saavat jäädä paikoilleen kertomaan omaa tarinaansa vanhoista ajoista.

YLITORNIO - Hirsirakenteinen talo seisoo ylväänä paikoillaan Tornionjoen varrella. Seinien sisällä näkyy vanhan ajan patinaa, komeat elämää nähneet hirret. Joka paikan höylällä, ja Vanhaisen tilan uudella isännällä, Petri Juvanilla riittää vanhassa talossa Kuivakankaalla pientä puuhailtavaa. Miehen pitää kiireisenä myös kunnanvaltuusto ja yritystoiminta.

Talvella Juvanin on tarkoitus ryhtyä kunnolla remontin kimppuun. Vanhan rakennuksen lisäksi pihapiiristä löytyy vuonna 1994 rakennettu mökki, jonka kohtaloa ei ole vielä osattu päättää. Tällä hetkellä hän asuu vaimonsa Minnan kanssa juuri tässä pienessä punaisessa mökissä. Pienessä pirtissä on myös etunsa.

– Helppohan tässä on asua, kun jääkaappikin on sohvan päässä kuin Uuno Turhapurolla, Juvani toteaa.

Juvani kertoo, miten innoissaan hän ja vaimonsa olivat, kun saivat tietää talokauppojen onnistuneen. Ajatus vanhan talon ostoon ja remonttiin lähti haaveesta asua rannalla.

– Olemme asuneet kahden tien välissä, ja nyt saimme mahdollisuuden muuttaa rantaan. Rantasaunakin on jo valmiina, mutta tälle kesälle sitä ei ole vielä saatu paikoilleen.

Saunoja Juvanilla onkin moneen lähtöön; naapurin kanssa yhteinen saunalautta, tuleva rantasauna ja vielä vanhaan taloon suunniteltu sauna. Lisäksi Enontekiölle on tekeillä mökki. Pihasauna on jo laitettu tontille paikoilleen.

Lue lisää Meän Tornionlaakson sivulta 5.

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme varmistaa sivuston toiminnan sekä mm. kävijäseurantaan. Hyväksytkö evästeiden käytön?